Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 0300 30 80 82 | info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 0300 30 80 82 | info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 


Mr.LVI Varaaja.com on lämminvesivaraaja ammattilainen

Lämminvesivaraajien myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat

Käytössä olevan vanhan lämminvesivaraajan yleisimmät ongelmat: - varoventtiili vuotaa - veden lämpötila ei pysy tasaisena - tulee vain kylmää vettä - varaajan vesisäiliöstä vuotaa vettä - vedessä on maku- tai hajuhaittoja - varaajasta tai putkistosta kuuluu outoa ääntä.

Soita Mr.LVI lämminvesivaraaja ammattilaiselle 0300 30 80 82 tai lähetä sähköpostia info(at)mrlvi.fi

Toimitamme tuotteet kaikkialle Suomeen!
Asennus- ja huoltopalvelumme on saatavilla vain pääkaupunkiseudun lähiympäristössä.
Katso asennus- ja huoltoalueemme klikkaamalla tätä linkkiä!

 

 

Lämminvesivaraajat ja lämmitysratkaisut. Mr. LVI ammattilaiselta ostettuna on lupa odottaa enemmän

 

KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

AURINKOSÄHKÖ - AURINKOENERGIA - AURINKOSÄHKÖJÄRJESTELMÄT

 

Scanoffice Premium aurinkosähköjärjestelmä on sijoitus tulevaisuuteen

 

Aurinko on mahtava energianlähde aurinkosähkön tuottamiseen ja mikä parasta se on ilmaista!

Aurinkosähkö on tulevaisuuden trendi, sillä aurinkosähkö ja aurinkosähköjärjestelmät ovat tulleet yhä suositummiksi sähkön hintojen noustessa. Tämän päivän sähköverkkoon liitettävät aurinkosähköjärjestelmät ovat tehokkaita ja hinnatkin entistä edullisempia. Kuitenkin tieto aurinkosähköstä, aurinkosähköjärjestelmistä sekä oman sähkön tuottamisesta ja myymisestä ovat vielä harvalla tiedossa.

 

Aurinkosähkö on yksi vähäpäästöisimmistä tavoista tuottaa sähköä. Lisäksi aurinkosähkö on asennuksen ja verkkoon liittämisen jälkeen täysin ilmaista sähköä. Keskimäärin aurinkopaneelijärjestelmä, jonka kapasiteetti on 3 kWp vähentää ympäristön CO2 rasitusta noin 1600 kiloa vuodessa. Aurinkoenergia on siis kannattavaa - niin luonnolle, ympäristölle ja omavaraisen aurinkoenergian tuottajalle.

 

Aurinkosähkön kannattavuus ja tuotanto Suomessa

Suomessa maan pinnalle saapuva vuotuinen auringon säteilyenergia on lähes yhtä suurta kuin Pohjois-Saksassa, jossa jo yli 5 % sähköntuotannosta katetaan aurinkosähköllä. Aurinkosähkö on täysin varteenotettava uusiutuvan energian muoto.


Auringosta tuotettua aurinkoenergiaa on mahdollista hyödyntää Suomessa paljon nykyistä enemmän. Etelä-Suomessa jokainen neliömetri vastaanottaa vuoden aikana vaakatasossa laskettuna noin 1 000 kilowattituntia auringonsäteilyä. Vain keskitalvella joulu-tammikuussa, jolloin aurinko on matalalla tai kokonaan horisontin takana, auringon energiaa ei juurikaan saada hyödynnettyä. Pääsääntöisesti aikaisesta keväästä aina myöhäiseen syksyyn asti aurinkoenergiaa on kuitenkin saatavilla. Keskikesällä jopa yli oman tarpeen!

 

Suomi soveltuu hyvin aurinkosähkön tuotantoon, koska aurinkopaneelien hyötysuhde kasvaa viileässä ilmassa. Suomessa ajoitus aurinkosähkön tuottamiseen on vain erilainen kuin esimerkiksi Keski-Euroopan maissa, koska meillä tuotto painottuu enemmän kesäaikaan. Eli se mikä osittain Suomessa hävitään vähemmällä auringonsäteilyllä, voitetaan paremmalla hyötysuhteella.

 

Ylijäämäsähkön myynti

Aurinkopaneelien tuottamaa ylijäämäsähköä voi myös myydä, jos aurinkosähköjärjestelmä on liitetty sähköverkkoon sekä aurinkosähkön tuottaja on sopinut sähkön myyjän kanssa ylijäämäsähkön myymisestä. Sähkön syöttäminen verkkoon on kielletty, jos sähkölle ei ole ostajaa. Sähköverkkoon syötetty sähkö mitataan tunneittain verkkoyhtiön sähkömittareilla. Mittaus ei aiheuta lisäkustannuksia tuottajalle. Sähkön myynnistä kannattaa sopia sähköyhtiön kanssa, koska Suomen oloissa varsinkin kesäaikaan tuottoa saattaa tulla yli oman tarpeen.

 

Useimmat sähkö- ja energiayhtiöt ostavat ylijäämäsähköä ja hinnoittelevat sähkön yleensä markkinahinnan perusteella. Hinnoittelussa käytetään hyvin yleisesti sähköpörssissä noteerattavaa tunneittain muuttuvaa Spot-hintaa. Tällöin tuottaja saa tuottamastaan sähköstä suunnilleen saman hinnan, minkä joutuisi itsekin maksamaan ostamastaan sähköenergiasta.

 

Pientuottajan kannattaa kuitenkin muistaa, että hänen verkkoon syöttämästään sähköenergiasta saatavat myyntitulot eivät sisällä sähkönsiirron ja verojen osuutta, jonka pientuottaja maksaa käyttämästään ostetusta sähköstä.

 

Aurinkosähkö ja aurinkosähköjärjestelmät

Aurinkosähköllä sinusta tulee vihreän sähkön pientuottaja. Samaan aikaan kun teet hyvän investoinnin, aurinkosähkö antaa merkittävän lisäyksen riippumatta siitä minkälainen lämmitystapa sinulla on. Aurinkosähköä voidaan yhdistää ja tuottaa kaikkiin päälämmitysmuotoihin. Erityisen hyvin se soveltuu sellaisen lämmitysjärjestelmän yhteyteen, jossa on jo vesivaraaja ja esimerkiksi puu-, sähkölämmitys tai kaukolämpö. Aurinkosähköjärjestelmä soveltuu myös liitettäväksi lämpöpumppujärjestelmiin. Öljy- ja aurinkolämmön yhdistämiseksi on kehitetty tarkoitukseen sopivia öljykattiloita.

 

Sähkölämmitteisessä talossa aurinkosähköllä voidaan lämmittää käyttövesi sekä talon lämmönjaon ollessa vesikiertoinen, voidaan aurinkolämpöä käyttää myös huoneiden lämmittämiseen kytkemällä se lämminvesivaraajaan. Paras yhdistelmä on kuitenkin aurinkosähkö ja sinun valitsemasi lämpöpumppu.

 

Aurinkosähkö saadaan suoraan auringosta ja kerätään aurinkopaneeleilla, jotka muuntavat auringon säteilyn sähkövirraksi (tasavirraksi). Oman sähkön tuottaminen on mahtavaa ja energiataloudellista. Samalla kun tuotat uusiutuvaa energiaa ilman päästöjä, sinun ei tarvitse myöskään huolehtia nousevasta sähkönhinnasta.


Aurinkosähköjärjestelmän asentamisen jälkeen itse tuotettua sähköä saadaan suoraan auringosta omaan käyttöön. Aurinkosähköjärjestelmällä tuotettu sähkö on ilmaista, verotonta, siirtovapaata sekä siirtomaksuvapaata, puhdasta sähköä.


Aurinkosähköjärjestelmän hankkiminen on taloudellisesti kannattavaa myös siinä mielessä, että aurinkoenergia parantaa rakennusten energiatehokkuutta vähentäen esimerkiksi ostosähkön määrää silloin kun toimitilarakennukset kuluttavat sähköä ilmastointiin eniten.

 

Aurinkoenergia kohentaa rakennuksen ympäristöluokitusta ja energiaomavaraisuutta, jolla on vaikutusta kiinteistön arvoon nostaen myös asuntosi arvoa. Laitteiden pitkän eliniän ansiosta kannattavuutta on hyvä tarkastella ensisijaisesti rahoille saatavan tuoton kautta takaisinmaksuajan sijaan. Aurinkosähköjärjestelmä kannattaa mitoittaa ensisijaisesti omaan käyttöön. Jos ylijäämäsähköä jää, se kannattaa syöttää verkkoon ja myydä sähköyhtiölle tai varastoida sähkövarastoon, jolloin aurinkosähkö on myöhemmin kiinteistön omassa käytössä sähköverkosta riippumatta.

 

Verkkoon liitettävät aurinkosähköjärjestelmät

Sähköverkkoon liitettävät aurinkosähköjärjestelmät ovat niin kutsuttuja ON-GRID järjestelmiä, jolloin järjestelmän tuottama sähkö voidaan syöttää kiinteistön omaan käyttöön ja siitä edelleen sähköverkkoon.

 

Aurinkosähköjärjestelmissä katolla on aurinkopaneelit. Sen sijaan, että tehdään lämmintä vettä, tehdäänkin sähköä. Tämä sähkö käytetään omassa kodissa ja ylijäämäsähkö voidaan myydä sähköverkkoon. ON-GRID järjestelmä edellyttää aina invertterin asentamista joka muuttaa aurinkopaneelien tasavirran vaihtovirraksi.

 


Tämän päivän aurinkosähköjärjestelmät ovat luotettavia ja huoltovapaita, sillä aurinkosähköjärjestelmissä ei ole liikkuvia osia. Vain ilman ja sateiden tuoma lika ja pöly suositellaan pyyhkäistäväksi paneeleista noin kerran vuodessa samalla kun peset talosi kattoa tai ikkunoita.

 

Aurinkosähköjärjestelmän teho

Aurinkopaneelien nimellisteho ilmoitetaan piikkiwatteina (Wp). Aurinkopaneelien nimellisteho on määritetty laboratoriossa standardiolosuhteissa (Standard Test Condition, STC), joissa auringon säteilymäärä on 1 000 W/m2 ja kennon lämpötila 25 °C.

 

Piikkiwatti (Wp) tarkoittaa aurinkopaneelin enimmillään tuottamaa tehoa standardiolosuhteissa. Mikäli ulkolämpötila on 25 °C ja aurinkopaneelille tuleva hetkellinen säteilymäärä on 1 000 W/m2, tuottaa aurinkopaneeli sähköä ilmoitetulla nimellisteholla. Käytännössä aurinkopaneeli voi tuottaa hetkellisesti sähköä nimellistehoaan suuremmalla teholla, kun sille tulevan säteilyn määrä ylittää 1 000 W/m2. Toisaalta esimerkiksi pilvisellä säällä hetkellinen teho jää alle ilmoitetun nimellistehon. Myös aurinkopaneeleita ympäröivä lämpötila vaikuttaa niiden tehoon, sillä ne tuottavat tehokkaammin sähköä matalammissa lämpötiloissa.

 

1 kWp:n aurinkopaneelijärjestelmä vaatii tyypillisesti 6-8 neliömetrin pinta-alan (1000Wp=1kWp). Pinta-alan ja piikkitehon välistä suhdetta voidaan kuvata hyötysuhteella. Tavallisesti 1 piikkikilowatin tehoisella järjestelmällä voidaan tuottaa sähköä Etelä-Suomessa arviolta 800 - 1 000 kWh ja Pohjois-Suomessa 700 - 900 kWh vuodessa.

 

Aurinkosähköjärjestelmän tuottoon vaikuttavat säteilyn määrän ja aurinkopaneelien hyötysuhteen lisäksi niiden lämpötila, suuntauskulma ja puhtaanapito. Aurinkosähköjärjestelmän tuottoon vaikuttavat myös muiden osien, kuten invertterin hyötysuhde sekä mahdolliset varjostukset, joita paneeleille osuu.

 

Aurinkopaneelin hyötysuhde

Aurinkopaneelin hyötysuhde määritellään jakamalla nimellisteho sen pinta-alalla ja standardiolosuhteiden säteilymäärällä (1 000 W/m2). Nimellisteho esimerkiksi 200 Wp:n ja pinta-ala 1,5 m2:n aurinkopaneelin hyötysuhde voidaan laskea seuraavasti: 200 Wp / (1,5 m2 x 1 000 W/m2) ≈ 13 %


Etelä-Suomessa melko tavallisen kokoinen (5 kWp) aurinkosähköjärjestelmä tuottaa aurinkoisella paikalla etelään suunnattuna noin 4 300  kWh vuodessa.


Tämä vastaa noin:

  • neljännestä tavallisen sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutuksesta
  • kahden kolmen asukkaan kerrostaloasunnon vuotuista sähkönkulutusta

 

Tutustu aurinkosähköjärjestelmiimme!

Aurinkosähköjärjestelmä Sofar Solar

Aurinkosähköjärjestelmä Fronius

 

 

AURINKOSÄHKÖN ASENNUSALUEEMME

Espoo, Helsinki, Kauniainen, Järvenpää, Sipoo, Tuusula, Kerava, Vantaa, Kirkkonummi, Pornainen, Nurmijärvi, Mäntsälä, Hyvinkää, Porvoo, Vihti

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 0300 30 80 82  tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

 

YhteydenottoLomakeLyhyt

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS!

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä 2 250 euroa/henkilö

Omavastuu 100 euroa on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran.

 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.